з 8.30 до 21.30
Кращий сайт Члена Клубу ГК «Амріта»
0Перейти до каталогу

Олія Ши

У будь-якому віці жінки всього світу намагаються виглядати молодше і не перестають доглядати за собою. В даний час існує безліч різних косметичних засобів, що допомагають зберегти здорове і природне стан шкіри. Якщо поглянути на склад цих кремів і лосьйонів, то можна помітити, що в багатьох з них присутня масло ши. А що ж собою являє це цілюща олія з незрозумілих для нас назвою? Отже, тема нашої сьогоднішньої статті - "Масло ши, лікувальні властивості"

Слід зазначити, що масло ши здавна використовувалося африканцями для лікування різних захворювань шкіри, які і відзначили вперше його цілющу властивість. На Африканському континенті виростає дерево, з цікавою назвою вітелларія дивовижна (від лат. Vitellaria paradoxa), яке в перекладі на англійську мову звучить як shea-buttertree, і м'якоть насіння кісточок якого є джерелом отримання масла ши.

Процес отримання масла з кісточок є надзвичайно цікавим і трудомістким. Так, перш ніж зібрати врожай з дерева, яке є в африканських народів священним, йому має виповнитися не менше 30 років. Далі плоди очищають від кісточок, і кісточки піддаються сушці. Після чого їх розколюють, дроблять, розтирають товкачем, як і тисячі років тому, у дерев'яній ступці до стану муки. Потім додають воду і варять до отримань зеленої однорідної маси, яка покривається по поверхні маслянистої плівкою. Виділилася плівку видаляють, а решту масу збирають, промивають, остуджують і викладають у формі брусків для зберігання в прохолодному темному місці. У підсумку виходить масло, біло-молочного кольору, не володіє запахом. Деякі відзначають лише легкий горіховий аромат.

 
Масло ши надзвичайно багате за своїм хімічним складом. Складається переважно з тригліцеридів (до 80%) і неомиляемой жирів (до 17%), в його складі також присутні олеїнова, стеаринова і пальмітинова кислоти.

Завдяки своєму насиченому складу, масло ши використовується як для регенерації шкіри, так і для запобігання передчасного старіння. Масло швидко вбирається в шкіру, не залишаючи жирного блиску на ній і не засмічуючи пори. Крім того, вітаміни та жирні кислоти, які знаходяться в олії ши, мають високі сонцезахисними властивостями, є чудовими ультрафіолетовими фільтрами. Масло дерева ши чудово заспокоює шкіру, схильну до сухості і роздратування, усуває стягнутість і лущення. Цей ефект спостерігається завдяки неомиляемой жирів, які сприяють активації ситез колагену.

Слід відзначити той факт, що масло ши не тільки живить шкіру, але і підвищує її пружність і еластичність. У сукупності з протиалергічну дію, воно ідеально підходить вагітним жінкам для догляду за шкірою живота та уникнення розтяжок після пологів.

Відзначено позитивний вплив масла навіть на шкіру дитини. У деяких народів досі збереглася традиція натирати маслом ши шкіру новонароджених, для запобігання у них шкірних захворювань.

Таким чином, завдяки всім перерахованим властивостям, масло дерева ши широко використовується в косметиці, і є компонентом високого рангу. Мило, виготовлене з використанням олії ши, вважається одним з найкращих. Це обумовлено його низькою токсичністю та високою заспокійливий ефект. На основі олії ши виробляються крему для делікатного шкіри навколо очей, які допомагають уникнути набряклості, синців по очима, дрібних зморшок, зняти втому з повік, роблячи шкіру більш пружною.

Також його використовують для приготування різних кремів для тіла. Масло м'яко наноситься на шкіру, відмінно вбирається, залишаючи відчуття легкості і гладкості. Воно сприяє відмінному ковзанню долонь масажиста, в результаті чого ви не випробуєте неприємних відчуттів в процесі масажу. Крім того, масло ши не залишить відчуттів липкості і жирності шкіри. Масло дерева ши є незамінним компонентом для виробництва антивікової серії косметики, завдяки своїм поновлюючим властивостям.

Якщо ви бажаєте придбати косметичні продукти на основі олії ши, вам варто уважно подивитися на список інгредієнтів. Бажано, для досягнення найкращого ефекту, щоб даний компонент стояв на початку списку. Це гарантує його найбільший вміст у продукті, а, отже, найбільш ефективний результат. Тепер ви знаєте, як корисно масло ши, лікувальні властивості якого радимо вам випробувати на собі!

RUS

Масло Ши

В любом возрасте женщины всего мира стараются выглядеть моложе и не перестают ухаживать за собой. В настоящее время существует множество различных косметических средств, помогающих сохранить здоровое и естественное состояние кожи. Если взглянуть на состав этих кремов и лосьонов, то можно заметить, что во многих из них присутствует масло ши. А что же собой представляет это целебное масло с непонятным для нас названием? Итак, тема нашей сегодняшней статьи - "Масло ши, лечебные свойства"

Следует отметить, что масло ши издавна использовалось африканцами для лечения различных заболеваний кожи, которые и отметили впервые его целебное свойство. На Африканском континенте произрастает дерево, с интересным названием  вителлария удивительная (от лат. Vitellaria paradoxa), которое в переводе на английский язык звучит как shea-buttertree, и мякоть семян косточек которого является источником получения масла ши.

Процесс получения масла из косточек является необычайно интересным и трудоемким. Так, прежде чем собрать урожай с дерева, которое является у африканских народов священным, ему должно исполниться не менее 30 лет. Далее плоды очищают от косточек, и косточки подвергаются сушке. После чего их раскалывают, дробят, растирают пестиком, как и тысячи лет назад, в деревянной ступке до состояния муки. Затем добавляют воду и варят до получений зеленой однородной массы, которая покрывается по поверхности маслянистой пленкой. Выделившуюся пленку удаляют, а оставшуюся массу собирают, промывают, остужают и выкладывают в форме брусков для хранения в прохладном темном месте. В итоге получается масло, бело-молочного цвета, не обладающего запахом. Некоторые отмечают только лишь легкий ореховый аромат.

Масло ши необычайно богато по своему химическому составу. Состоящее преимущественно из триглицеридов (до 80%) и неомыляемых жиров (до 17%), в его составе также присутствуют олеиновая, стеариновая и пальмитиновая кислоты.

Благодаря своему насыщенному составу, масло ши используется как для регенерации кожи, так и для предотвращения преждевременного старения. Масло быстро впитывается в кожу, не оставляя жирного блеска на ней и не засоряя поры. Кроме того, витамины и жирные кислоты, которые находятся в масле ши, обладают высокими солнцезащитными свойствами, являются превосходными ультрафиолетовыми фильтрами. Масло дерева ши превосходно успокаивает кожу, склонную к сухости и раздражению, устраняет стянутость и шелушение. Этот эффект наблюдается благодаря неомыляемым жирам, которые способствуют активации ситеза коллагена.

Следует отметить тот факт, что масло ши не только питает кожу, но и повышает ее упругость и эластичность. В совокупности с противоаллергическим действием, оно идеально подходит беременным женщинам для ухода за кожей живота и избежания растяжек после родов.

Отмечено положительное воздействие масла даже на кожу ребенка. У некоторых народов до сих пор сохранилась традиция натирать маслом ши кожу новорожденных, для предотвращения у них кожных заболеваний.

Таким образом, благодаря всем перечисленным свойствам, масло дерева ши широко используется в косметике, и является компонентом высокого ранга. Мыло, изготовленное с использованием масла ши, считается одним из наилучших. Это обусловлено его низкой токсичностью и высоким успокаивающим эффектом. На основе масла ши производятся крема для деликатной кожи вокруг глаз, которые помогают избежать отечности, синяков по глазами, мелких морщин, снять усталость с век, делая кожу более упругой.

Также его используют для приготовления различных кремов для тела. Масло мягко наносится на кожу, отлично впитывается, оставляя ощущения легкости и гладкости. Оно способствует отличному скольжению ладоней массажиста, в результате чего вы не испытаете неприятных ощущений в процессе массажа. Кроме того, масло ши не оставит ощущений липкости и жирности кожи. Масло дерева ши является незаменимым компонентом для производства антивозрастной серии косметики, благодаря своим восстанавливающим свойствам.

Если вы желаете приобрести косметические продукты на основе масла ши, вам стоит внимательно посмотреть на список ингредиентов. Желательно, для достижения наилучшего эффекта, чтобы данный компонент стоял в начале списка. Это гарантирует его наибольшее содержание в продукте, а, следовательно, наиболее эффективный результат. Теперь вы знаете, как полезно масло ши, лечебные свойства которого советуем вам испытать на себе!

Інформація про трави та фітотерапію, що знаходиться на нашому сайті стосується складових продукції компанії Амріта. Окремо ми НЕ реалізуємо трав, корнів, складових продукції і т.д. Інформація надана лише в інформаційних (довідкових) цілях.
натуральные препараты амрита

  Рейтинг: 5.0/5 з 1  962
На цій сторінці присутня інформація з відкритих інформаційних джерел компанії «Амріта». Амрита, Amrita - продукція для здоров'я та краси.

Відгуки та коментарі

avatar

натуральные препараты амрита

Логін:
Пароль: