з 8.30 до 21.30
Кращий сайт Члена Клубу ГК «Амріта»
0Перейти до каталогу

Лаванда

Лаванда відома не тільки своїм дивовижним ароматом і лікувальними властивостями, але, як не дивно, також використовується в кулінарії

Опис лаванди
Лаванда - назва рослин із сімейства ясноткових, однойменної приправи і косметичної й парфумерної добавки. Назва походить від латинського слова lava, що значить «мити», така назва пояснюється тим як використовували лаванду в Римі - під час миття її додавали у воду для свіжості та аромату.

Батьківщиною лаванди вважається область Середземномор'я, а в даний час вирощується повсюдно в країнах Європи, Північної Африки, Азії та Північної Америки.

Лаванду широко використовують в кулінарії, у виробництві алкогольних і безалкогольних напоїв, побутової хімії, освіжувачів повітря, туалетного мила, дезодорантів, косметичних засобів та парфумерії.


Застосування лаванди в кулінарії
Лаванда має характерний пряно-терпким, злегка гіркуватим смаком і сильним ароматом. У нашій країні лаванда не відноситься до ходових приправ і її сприймають в першу чергу отдушку в косметичних засобах і в побутовій хімії. Але в багатьох західних країнах квітки і масло лаванди вживаються як прянощі. В італійській, іспанської та французької кухні її, самостійно або з іншими приправами, додають у салати, соуси, грибні, овочеві, рибні супи, другі страви з овочів та м'ясні страви. У США і ряді інших країн лавандою ароматизують чаї і багато інші напої, а також додають в овочеві салати.

Ефірне масло, що отримується з лаванди, також широко застосовується в лікеро-горілчаної промисловості.

Лікувальні і корисні властивості лаванди

Ще в Давньому Римі лаванда і отримується з неї олію використовували в медичних цілях. Відомий англійський лікар Джон Паркінсон описував лаванду як «чудовий засіб від усіх хвороб голови і мозку».

Лаванда має протизапальну, антисептичну, ранозагоювальну, спазмолітичну, болезаспокійливу, жовчогінну та сечогінну дію, підвищує імунітет, активізує роботу травної системи, поліпшує роботу серцево-судинної системи, печінки і жовчного міхура, нормалізує менструальний цикл, стимулює лімфо-і кровообіг.

Лаванду та її препарати рекомендують при головному болю, пневмонії, хронічних бронхітах, туберкульозі, циститі, безсонні, стресах і нервових розладах, ревматизмі, артритах, опіках, шкірних захворюваннях, гастроентеритах, гіпертонії, вагінітах і молочниці.

Лаванда
Масло, що отримується з лаванди, широко використовують у фармацевтиці та косметології. Його застосовують для лікування опіків, екземи, вугрової висипки, дерматозів, грибкових захворювань шкіри, вітіліго, гнійних ран і гангрени. Лавандова олія сприяє швидкому відновленню сил, допомагає при безсонні, стресах і нервових розладах. Кошти на основі лавандового масла поліпшують мікроциркуляцію, знімають почервоніння і лущення шкіри, допомагають від лупи і випадання волосся. Лавандова олія входить до складу різних медичних препаратів для лікування грипу та застудних захворювань.

У народній медицині розчин спирту і лавандового масла використовують при мігрені, неврастенії, ревматизмі, захворюваннях серцево-судинної системи, сечокам'яної хвороби, пієлонефриті в лікувальних ваннах при захворюванні суглобів, шкірних захворюваннях, паралічі, невралгії, ударах і вивихах.

Лаванда: протипоказання
Лаванда не рекомендується в перші місяці вагітності, після аборту і в разі індивідуальної нестерпності.

RUS

Лаванда

Лаванда известна не только своим изумительным ароматом и лечебными свойствами, но, как не удивительно, также используется в кулинарии

Описание лаванды
Лаванда – название растений из семейства Яснотковых, одноименной приправы и косметической и парфюмерной добавки. Название происходит от латинского слова lava, что значит «мыть», такое название объясняется тем как использовали лаванду в Риме – во время мытья ее добавляли в воду для свежести и аромата.

Родиной лаванды считается область Средиземноморья, а в настоящее время выращивается повсеместно в странах Европы, Северной Африки, Азии и Северной Америки.

Лаванду широко используют в кулинарии, в производстве алкогольных и безалкогольных напитков, бытовой химии, освежителей воздуха, туалетного мыла, дезодорантов, косметических средств и парфюмерии.

Применение лаванды в кулинарии
Лаванда обладает характерным пряно-терпким, слегка горьковатым вкусом и сильным ароматом. В нашей стране лаванда не относится к ходовым приправам и ее воспринимают в первую очередь отдушку в косметических средствах и в бытовой химии. Но во многих западных странах цветки и масло лаванды употребляются как пряность. В итальянской, испанской и французской кухне ее, самостоятельно или с другими приправами, добавляют в салаты, соусы, грибные, овощные и рыбные супы, вторые блюда из овощей и мясные блюда. В США и ряде других стран лавандой ароматизируют чаи и многие другие напитки, а также добавляют в овощные салаты.

Эфирное масло, получаемое из лаванды, также широко применяется в ликероводочной промышленности.

Лечебные и полезные свойства лаванды

Еще в Древнем Риме лаванда и получаемое из нее масло использовали в медицинских целях. Известный английский врач Джон Паркинсон описывал лаванду как «замечательное средство от всех болезней головы и мозга».

Лаванда обладает противовоспалительным, антисептическим, ранозаживляющим, спазмолитическим, болеутоляющим, желчегонным и мочегонным действием, повышает иммунитет, активизирует работу пищеварительной системы, улучшает работу сердечно-сосудистой системы, печени и желчного пузыря, нормализует менструальный цикл, стимулирует лимфо- и кровообращение.

Лаванду и ее препараты рекомендуют при головной боли, пневмонии, хронических бронхитах, туберкулезе, цистите, бессоннице, стрессах и нервных расстройствах, ревматизме, артритах, ожогах, кожных заболеваниях, гастроэнтеритах, гипертонии, вагинитах и молочнице.

Лаванда
Масло, получаемое из лаванды, широко используют в фармацевтике и косметологии. Его применяют для лечения ожогов, экземы, угревой сыпи, дерматозов, грибковых заболеваний кожи, витилиго, гнойных ран и гангрены. Лавандовое масло способствует быстрому восстановлению сил, помогает при бессоннице, стрессах и нервных расстройствах. Средства на основе лавандового масла улучшают микроциркуляцию, снимают покраснение и шелушение кожи, помогают от перхоти и выпадения волос. Лавандовое масло входит в состав различных медицинских препаратов для лечения гриппа и простудных заболеваний.

В народной медицине раствор спирта и лавандового масла используют при мигрени, неврастении, ревматизме, заболеваниях сердечно-сосудистой системы, мочекаменной болезни, пиелонефрите в лечебных ваннах при заболевании суставов, кожных заболеваниях, параличе, невралгии, ушибах и вывихах.

Лаванда: противопоказания
Лаванда не рекомендуется в первые месяцы беременности, после аборта и в случае индивидуальной непереносимости.

Інформація про трави та фітотерапію, що знаходиться на нашому сайті стосується складових продукції компанії Амріта. Окремо ми НЕ реалізуємо трав, корнів, складових продукції і т.д. Інформація надана лише в інформаційних (довідкових) цілях.
натуральные препараты амрита

  Рейтинг: 5.0/5 з 1  1037
На цій сторінці присутня інформація з відкритих інформаційних джерел компанії «Амріта». Амрита, Amrita - продукція для здоров'я та краси.

Відгуки та коментарі

avatar

натуральные препараты амрита

Логін:
Пароль: